RECENTLY READ
ALL BOOKS
Marcin Jurczak, Sylwia Konecka, Anna Łupicka-Fietz, Kinga Pawlicka
Dominika Byczkowska-Owczarek
Danuta Jastrzębska-Golonka, Agnieszka Rypel
Małgorzata Szyszko-Kondej
Kwas masłowy jest substancją naturalną, produkowaną w okrężnicy, o szerokim wpływie na jelita – troficznym, przeciwzapalnym, utrzymującym integralność bariery jelitowej. Powstaje on przy współudziale bakterii saprofitycznych, dlatego w sytuacji zaburzenia mikrobioty jelitowej ilość maślanu w jelicie spada. Suplementacja bakteriami probiotycznymi, zwłaszcza Lactobacillus spp., Bifidobacterium spp., może naturalnie zwiększać stężenie maślanu.
In a few minutes you will receive a message sent to .
Click on the button in the message to confirm your subscription to the newsletter and receive your free e-book.
Accept the Terms and Conditions to continue using the Website.