"Nauki Inżynierskie i Technologie 3(14)"

Identyfikator Librowy: 141077

Spis treści

Wstęp 8

Kinga Czajkowska, Hanna Kowalska, Mariusz Wojnowski, Zastosowanie inuliny do odwadniania osmotycznego jabłek 10

Elżbieta Dłużewska, Anna Florowska, Tomasz Florowski, Wpływ dodatku wybranych przeciwutleniaczy na stabilność olejowych koncentratów β-karotenu 23

Tatiana Košútová, Malgorzata A. Jarossová, Ethics and corporate social responsibility on the food market 35

Marta Witkowska, Tomasz Lesiów, Występowanie nadwagi i otyłości wśród dzieci w wieku od 10 do 13 lat w mieście i gminie Ostrzeszów 52

Agnieszka Orkusz, Ocena wybranych zwyczajów żywieniowych studentów Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Część I 75

Agnieszka Orkusz, Wpływ barierowości opakowania na parametry barwy i zawartość aldehydu malonowego w surowych mięśniach udowych indyków pakowanych w modyfikowanej atmosferze 86

Tomasz Pukszta, Wpływ fluktuacji temperatury przechowywania na poziom zmian jakości zamrożonego groszku zielonego 96

Violetta Schube, Katarzyna Ratusz, Próby zastosowania naturalnego emulgatora Q-Naturale® w emulsjach napojowych 107