"Nauki Inżynierskie i Technologie 2015, nr 2(17)"

Identyfikator Librowy: 153788

Spis treści

Wstęp 7

Diana Małgorzata Bobrowska, Patrycja Olszyńska, Monika Imierska, Justyna Czyrko: Nanocebulki węglowe oraz ich potencjalne zastosowanie w biomedycynie 9

Małgorzata Korzeniowska, Anna Pudło, Wiesław Kopeć: Aktywność przeciwutleniająca tkanek podrobów kurcząt żywionych paszą wzbogaconą w selen i metioninę 22

Agnieszka Orkusz, Monika Babiarz: Ocena wybranych zwyczajów żywieniowych młodzieży licealnej 31

Agnieszka Orkusz: Pakowanie mięsa drobiowego w modyfikowanej atmosferze 41

Renata Prusinowska, Krzysztof Śmigielski: Losses of essential oils and antioxidants during the drying of herbs and spices. A review 51

Magdalena Szaniawska, Anna Taraba, Katarzyna Szymczyk: Budowa, właściwości i zastosowanie antocyjanów 63

Marta Wesołowska-Trojanowska, Zdzisław Targoński: Hemicelulazy – właściwości, otrzymywanie i zastosowanie 79