"Nauki Inżynierskie i Technologie 1(4)"

Identyfikator Librowy: 39824

Spis treści

Wstęp 4

Izabela Joachimiak: ISO 22000:2005 and ISO 9001:2008 in the food industry management: integration or replacement? (review paper) 6

Summaries 12

Izabela Joachimiak: ISO 22000:2005 i ISO 9001:2008 w zakresie zarządzania w przemyśle spożywczym - integracja lub wymiana? (praca przeglądowa) 12

Franciszek Kapusta: Rośliny strączkowe źródłem białka dla ludzi i zwierząt 13

Franciszek Kapusta: Legumes as protein source for humans and animals 29

Paweł Nowicki, Tadeusz Sikora: Realizacja założeń zasad GMP/GHP i systemu HACCP oraz samoocena poziomu wiedzy pracowników barów bistro 30

Paweł Nowicki, Tadeusz Sikora: Realization of GMP/GHP and HACCP system principles and the bistro employees self-assessment on theirs knowledge on food safety 40

Remigiusz Olędzki: Potencjał antyoksydacyjny owoców i warzyw oraz jego wpływ na zdrowie człowieka 41

Remigiusz Olędzki: Antioxidant potential of fruit and vegetables and its impact on human health 51

Teresa Skrabka-Błotnicka: Metody oszałamiania zwierząt rzeźnych 52

Teresa Skrabka-Błotnicka, Methods of dazing slaughter animals 66

Zbigniew Duda: Informacja o podręczniku pt. "Mięso - podstawy nauki i technologii" 67

Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Bogdan Gulanowski: Sprawozdanie z III Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu Nauka - Praktyce pt. "Jakość i bezpieczeństwo produktów żywnościowych" 69