"Nauki Inżynierskie i Technologie 1(4)"
Identyfikator Librowy: 39824
Spis treści
Wstęp 4
Izabela Joachimiak: ISO 22000:2005 and ISO 9001:2008 in the food industry management: integration or replacement? (review paper) 6
Summaries 12
Izabela Joachimiak: ISO 22000:2005 i ISO 9001:2008 w zakresie zarządzania w przemyśle spożywczym - integracja lub wymiana? (praca przeglądowa) 12
Franciszek Kapusta: Rośliny strączkowe źródłem białka dla ludzi i zwierząt 13
Franciszek Kapusta: Legumes as protein source for humans and animals 29
Paweł Nowicki, Tadeusz Sikora: Realizacja założeń zasad GMP/GHP i systemu HACCP oraz samoocena poziomu wiedzy pracowników barów bistro 30
Paweł Nowicki, Tadeusz Sikora: Realization of GMP/GHP and HACCP system principles and the bistro employees self-assessment on theirs knowledge on food safety 40
Remigiusz Olędzki: Potencjał antyoksydacyjny owoców i warzyw oraz jego wpływ na zdrowie człowieka 41
Remigiusz Olędzki: Antioxidant potential of fruit and vegetables and its impact on human health 51
Teresa Skrabka-Błotnicka: Metody oszałamiania zwierząt rzeźnych 52
Teresa Skrabka-Błotnicka, Methods of dazing slaughter animals 66
Zbigniew Duda: Informacja o podręczniku pt. "Mięso - podstawy nauki i technologii" 67
Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Bogdan Gulanowski: Sprawozdanie z III Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu Nauka - Praktyce pt. "Jakość i bezpieczeństwo produktów żywnościowych" 69