"Nauki Inżynierskie i Technologie 3(14)"
Identyfikator Librowy: 141077
Spis treści
Wstęp 8
Kinga Czajkowska, Hanna Kowalska, Mariusz Wojnowski, Zastosowanie inuliny do odwadniania osmotycznego jabłek 10
Elżbieta Dłużewska, Anna Florowska, Tomasz Florowski, Wpływ dodatku wybranych przeciwutleniaczy na stabilność olejowych koncentratów β-karotenu 23
Tatiana Košútová, Malgorzata A. Jarossová, Ethics and corporate social responsibility on the food market 35
Marta Witkowska, Tomasz Lesiów, Występowanie nadwagi i otyłości wśród dzieci w wieku od 10 do 13 lat w mieście i gminie Ostrzeszów 52
Agnieszka Orkusz, Ocena wybranych zwyczajów żywieniowych studentów Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Część I 75
Agnieszka Orkusz, Wpływ barierowości opakowania na parametry barwy i zawartość aldehydu malonowego w surowych mięśniach udowych indyków pakowanych w modyfikowanej atmosferze 86
Tomasz Pukszta, Wpływ fluktuacji temperatury przechowywania na poziom zmian jakości zamrożonego groszku zielonego 96
Violetta Schube, Katarzyna Ratusz, Próby zastosowania naturalnego emulgatora Q-Naturale® w emulsjach napojowych 107