"Nauki Inżynierskie i Technologie 2015, nr 1(16)"
Identyfikator Librowy: 146767
Spis treści
Wstęp 8
Elżbieta Kociołek-Balawejder: Profesor Romuald Bogoczek (1930-2014) – wspomnienie 30 lat pracy na Wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym 10
Paweł Chwietczuk, Seweryn Lipiński, Zenon Syroka: System sterowania procesem mieszania w produkcji jogurtów smakowych oparty na sterowniku PLC 20
Klaudia Dąbrowska, Alicja Mańka, Małgorzata Krzywonos: Możliwości wykorzystania owoców krajowych do produkcji win owocowych 28
Kamil Kozłowski, Marta Cieślik, Anna Smurzyńska, Andrzej Lewicki, Mateusz Jas: Wykorzystanie odpadów z przetwórstwa mięsnego na cele energetyczne 37
Agnieszka Orkusz: Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiu grzebiącego. Praca przeglądowa 48
Stanisław Popek, Jarosław Świda: The influence of security guaranteeing the sanctity of a packed food product on packaging perceiving by younger and older consumers 62
Andrzej Tyburcy, Iwona Ścibisz, Anna Jabłońska: Wpływ dodatku śliwek na wybrane właściwości burgerów wieprzowych 73