"Jak się nie dać wirusom. Wskazówki i przepisy"
Identyfikator Librowy: 219707
Spis treści
Okładka 1
Strona tytułowa 2
Spis treści 3
Jak broni się Twój organizm? 5
Przed czym broni się Twój organizm? 8
Gdy naturalna obrona organizmu szwankuje... 18
Jak wzmocnić odporność? 21
Jakie składniki pokarmowe służą naszej obronie przed infekcjami? 26
Co trzeba jeść, aby wzmocnić odporność? 31
A co z suplementami? 37
KOKTAJLE, SMOOTHIE I SOKI WZMACNIAJĄCE ODPORNOŚĆ 40
Koktajl z selera naciowego i imbiru 42
Zielony koktajl z kiwi 44
Zielony koktajl jaglany na oczyszczenie 45
Zielony koktajl imbirowy 47
Ratunkowy koktajl 48
Mleczny koktajl z porzeczkami 50
Multiwitaminowy koktajl z jarmużem 51
Przeciwzapalne smoothie z niepaloną gryką 54
Potężne przeciwutleniające smoothie 56
Zielone oczyszczające smoothie z selerem naciowym 57
Sok przeciwzapalny 59
Imbirowy twist 60
Czadowy ogórek 61
Zielona rewelacja 63
CIEPŁE NAPOJE 64
Napój z pszczelim pyłkiem kwiatowym 66
Napój z kwiatu lipowego z miodem 67
Napar z bzu czarnego z miodem 68
Odżywcza mikstura 69
ROZGRZEWAJĄCE I WZMACNIAJĄCE ZUPY 71
Pyszny bulion odżywczy z kurczaka 72
Bulion wzmacniający odporność 75
Zupa brokułowa 78
Energetyzująca zielona zupa 80
Zupa-krem z pomidorów i marchewki z gruszką 82
Zupa z brokułów z imbirem i miętą 84
Pikantna zupa z dyni piżmowej z kardamonem i imbirem 86
CODZIENNE POSIŁKI, KTÓRE BUDUJĄ TWOJĄ ODPORNOŚĆ 89
Pasta z zielonego groszku 91
Pasta z cieciorki z pieczoną papryką 92
Owsianka na dobry nastrój 94
Kasza jaglana zapiekana z malinami 95
Tofucznica z brokułem 97
Nocne müsli z bananem 99
Jajecznica z czerwonej soczewicy z zieloną sałatką 101
Papryka faszerowana szpinakiem 103
Leczo z komosą ryżową z nutą wędzonej papryki 105
Kaszotto z brokułem, papryką, fasolką szparagową, cukinią i pieczarkami 108
Łosoś pieczony z sosem na bazie pesto 110
Pulpety z dorsza w sosie pomidorowym 112
Roladki schabowe z paskami warzyw, puree z ziemniaków i pietruszki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i chili 114
Delikatne pulpety z indyka w gotowanych warzywach 116
Śródziemnomorska sałatka z komosą ryżową 118
Pasta do pieczywa z buraków i czosnku 120
Pasztet z białych warzyw 121
Pasta z czosnku i fasoli 123
Warzywa zapiekane z czosnkiem 125
Co powinieneś wiedzieć o koronawirusach? 127
Spis źródeł przepisów 136
Bibliografia 142
Strona redakcyjna 146