"Jak się nie dać wirusom. Wskazówki i przepisy"

Identyfikator Librowy: 219707

Spis treści

Okładka 1

Strona tytułowa 2

Spis treści 3

Jak broni się Twój organizm? 5

Przed czym broni się Twój organizm? 8

Gdy naturalna obrona organizmu szwankuje... 18

Jak wzmocnić odporność? 21

Jakie składniki pokarmowe służą naszej obronie przed infekcjami? 26

Co trzeba jeść, aby wzmocnić odporność? 31

A co z suplementami? 37

KOKTAJLE, SMOOTHIE I SOKI WZMACNIAJĄCE ODPORNOŚĆ 40

Koktajl z selera naciowego i imbiru 42

Zielony koktajl z kiwi 44

Zielony koktajl jaglany na oczyszczenie 45

Zielony koktajl imbirowy 47

Ratunkowy koktajl 48

Mleczny koktajl z porzeczkami 50

Multiwitaminowy koktajl z jarmużem 51

Przeciwzapalne smoothie z niepaloną gryką 54

Potężne przeciwutleniające smoothie 56

Zielone oczyszczające smoothie z selerem naciowym 57

Sok przeciwzapalny 59

Imbirowy twist 60

Czadowy ogórek 61

Zielona rewelacja 63

CIEPŁE NAPOJE 64

Napój z pszczelim pyłkiem kwiatowym 66

Napój z kwiatu lipowego z miodem 67

Napar z bzu czarnego z miodem 68

Odżywcza mikstura 69

ROZGRZEWAJĄCE I WZMACNIAJĄCE ZUPY 71

Pyszny bulion odżywczy z kurczaka 72

Bulion wzmacniający odporność 75

Zupa brokułowa 78

Energetyzująca zielona zupa 80

Zupa-krem z pomidorów i marchewki z gruszką 82

Zupa z brokułów z imbirem i miętą 84

Pikantna zupa z dyni piżmowej z kardamonem i imbirem 86

CODZIENNE POSIŁKI, KTÓRE BUDUJĄ TWOJĄ ODPORNOŚĆ 89

Pasta z zielonego groszku 91

Pasta z cieciorki z pieczoną papryką 92

Owsianka na dobry nastrój 94

Kasza jaglana zapiekana z malinami 95

Tofucznica z brokułem 97

Nocne müsli z bananem 99

Jajecznica z czerwonej soczewicy z zieloną sałatką 101

Papryka faszerowana szpinakiem 103

Leczo z komosą ryżową z nutą wędzonej papryki 105

Kaszotto z brokułem, papryką, fasolką szparagową, cukinią i pieczarkami 108

Łosoś pieczony z sosem na bazie pesto 110

Pulpety z dorsza w sosie pomidorowym 112

Roladki schabowe z paskami warzyw, puree z ziemniaków i pietruszki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i chili 114

Delikatne pulpety z indyka w gotowanych warzywach 116

Śródziemnomorska sałatka z komosą ryżową 118

Pasta do pieczywa z buraków i czosnku 120

Pasztet z białych warzyw 121

Pasta z czosnku i fasoli 123

Warzywa zapiekane z czosnkiem 125

Co powinieneś wiedzieć o koronawirusach? 127

Spis źródeł przepisów 136

Bibliografia 142

Strona redakcyjna 146