"Nauki Inżynierskie i Technologie 2(9) 2013"

Identyfikator Librowy: 97979

Spis treści

Wstęp 8

Mateusz Cichoń, Tomasz Lesiów, Zasada działania innowacyjnych opakowań inteligentnych w przemyśle żywnościowym. Artykuł przeglądowy 10

Włodzimierz Dolata, Mariusz Sławomir Kubiak, Wpływ różnych czynników na temperaturę farszu i czas w procesie kutrowania 34

Karolina Dysz, Grażyna Krasnowska, Preferencje konsumentów Polski południowo-zachodniej przy wyborze serów podpuszczkowych dojrzewających 43

Aleksandra Jedlińska, Emilia Janiszewska, Mateusz Stasiak, Dorota Witrowa-Rajchert, Właściwości fizyczne waniliowych aromatów proszkowych o zróżnicowanym składzie chemicznym części aromatycznej 54

Franciszek Kapusta, Wybrane zagadnienia produkcji i przetwórstwa mięsa w Polsce w pierwszej dekadzie XXI wieku 68

Agnieszka Orkusz, Wpływ barierowości opakowania surowych mięśni udowych indyków pakowanych w modyfikowanej atmosferze na ich cechy sensoryczne po obróbce termicznej 86

Krystyna Szybiga, Tadeusz Miśkiewicz, Zdzisław Król, Stan przemysłu spożywczego na Dolnym Śląsku i rekomendowane kierunki jego rozwoju 95

Marta K. Żebrowska, Związki fluoroorganiczne – przemysłowe zastosowanie i skutki ich obecności w środowisku przyrodniczym 108

Jacek Kondratowicz, Informacja o podręczniku pt. Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa pod redakcją Zygmunta Litwińczuka 129