OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Ewa Kisielewska, Monika Kordowska-Wiater
Małgorzata Bulanda, Agata Pietrzyk, Marta Wróblewska
Małgorzata Bulanda, Agata Pietrzyk, Marta Wróblewska
Zdzisław Markiewicz, Magdalena Popowska, Dorota Korsak, Krzysztof Sieradzki
Dr Renata Zarzycka
Simon Baker, Caroline Griffiths, Jane Nicklin
Izabela Bartkowska
Anna Grabińska-Łoniewska, Bożena Słomczyńska, Anna Rutkowska-Narożniak, Maria Łebkowska, Tomasz Słomczyński, Ewa Zborowska
Eugenia Gospodarek-Komkowska, Agnieszka Mikucka
Mateusz Gortat, Paweł Kuś, Agata Kobyłka
Mateusz Gortat, Paweł Kuś, Agata Kobyłka
Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o mikrobiologii żywności i opanowaniu metod kontroli mikrobiologicznej, co jest niezbędne, aby zapewnić właściwą jakość produktów żywnościowych. W części I, dotyczącej mikrobiologii ogólnej, przedstawiono zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym, podstawowe wiadomości na temat bakterii, wirusów i grzybów mikroskopowych oraz klasyczne metody badań pozwalające na charakterystykę morfologiczną i fizjologiczną tych mikroorganizmów. Część II zawiera podstawowe wiadomości teoretyczne i praktyczne z mikrobiologii żywności.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.