"Nauki Inżynierskie i Technologie 3(18)"
Identyfikator Librowy: 157783
Spis treści
Wstęp 8
Justyna Górka, Ocena stabilności procesu oczyszczania ścieków za pomocą kart kontrolnych 10
Sylwia Kowalczyk, Elwira Komoń-Janczara, Agnieszka Glibowska, Zdzisław Targoński, Selekcja szczepów grzybów z rodzaju Rhizopus zdolnych do produkcji kwasu fumarowego z glicerolu jako jedynego źródła węgla 21
Agnieszka Orkusz, Ewa Zając, Ocena wartości energetycznej i odżywczej diet stosowanych w żywieniu pacjentów na przykładzie wybranego szpitala Wielkopolski 36
Krzysztof Siemianowski, Elżbieta Tońska, Anna Lis, Jerzy Szpendowski, Ocena zawartości wybranych składników mineralnych w serwatce kwasowej w proszku 48
Krzysztof Siemianowski, Anna Lis, Krzysztof Bohdziewicz, Jerzy Szpendowski, Porównanie wybranych cech tekstury skrzepu kwasowego otrzymanego z mleka pasteryzowanego i mleka mikrofiltrowanego 57
Zbigniew Duda, Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika pt.: „Chemia żywności” − praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk 65