"Nauki Inżynierskie i Technologie 2015, nr 2(17)"
Identyfikator Librowy: 153788
Spis treści
Wstęp 7
Diana Małgorzata Bobrowska, Patrycja Olszyńska, Monika Imierska, Justyna Czyrko: Nanocebulki węglowe oraz ich potencjalne zastosowanie w biomedycynie 9
Małgorzata Korzeniowska, Anna Pudło, Wiesław Kopeć: Aktywność przeciwutleniająca tkanek podrobów kurcząt żywionych paszą wzbogaconą w selen i metioninę 22
Agnieszka Orkusz, Monika Babiarz: Ocena wybranych zwyczajów żywieniowych młodzieży licealnej 31
Agnieszka Orkusz: Pakowanie mięsa drobiowego w modyfikowanej atmosferze 41
Renata Prusinowska, Krzysztof Śmigielski: Losses of essential oils and antioxidants during the drying of herbs and spices. A review 51
Magdalena Szaniawska, Anna Taraba, Katarzyna Szymczyk: Budowa, właściwości i zastosowanie antocyjanów 63
Marta Wesołowska-Trojanowska, Zdzisław Targoński: Hemicelulazy – właściwości, otrzymywanie i zastosowanie 79