"International Journal of Food Science and Bioprocessing 1(1)"

Identyfikator Librowy: 170429

Spis treści

Wstęp 8

Preface 9

Joanna Bodakowska-Boczniewicz, Zbigniew Garncarek: Znaczenie gorzkich aktywnych biologicznie związków żywności w prewencji chorób / The importance of bitter bioactive components in the prevention of disease 10

Anna Czaja, Mateusz Gertchen, Dorota Wyspiańska, Anna Czubaszek: Wpływ dodatku mikrokapsułkowanych ekstraktów z łuski cebuli na wybrane właściwości pieczywa pszennego / Effect of microencapsulated onion husk extracts on selected properties of wheat bread 26

Dorota Derewiaka, Emilia Sobieraj, Beata Drużyńska, Jolanta Kowalska, Rafał Wołosiak, Marta Ciecierska, Ewa Majewska: Ocena informacji przekazywanych konsumentom na temat obecności alergenów / Evaluation of information passed on consumers on the presence of alergens 37

Magdalena Fietz: Makulatura – pochodzenie, przerób, wykorzystanie / Waste paper – origin, processing, usage 49

Sławomir Kula, Maria Śmiechowska: The assessment of fish consumption by university students of different academic profiles / Ocena spożycia ryb przez studentów uczelni o różnych profilach kształcenia 68

Andrzej Janicki: Recenzja monografii naukowej pt. Meat Quality – Genetic and Environmental Factors 78