"Nauki Inżynierskie i Technologie 1(8)"

Identyfikator Librowy: 66965

Spis treści

Wstęp 8

Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Nowoczesne rozwiązania poprawiające higienę w zakładach mleczarskich. Część 1.Mycie oraz monitoring higieny 10

Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Modern solutions improving hygiene in dairy plants. Part 1. Cleaning and hygienemonitoring 17

Anna Gątarska, Bottled waters as a source of minerals 18

Anna Gątarska, Wody butelkowane jako źródło składników mineralnych 26

Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Świadomość, stan wiedzy oraz częstotliwość spożycia napojów energetyzujących i izotonicznych przez osoby młode, czynnie uprawiające sport 27

Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Awareness, knowledge and frequency of consumption energy drinks and isotonic drinks by the young people, actively training sports 39

Mariusz Sławomir Kubiak, Nowe techniki i technologie a tradycja w procesie wędzenia wyrobów mięsnych 40

Mariusz Sławomir Kubiak, New techniques and technologies vs. tradition in the process of curing meat products 51

Katarzyna Szołtysek, Przegląd rynku funkcjonalnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych na terenie Dolnego Śląska 52

Katarzyna Szołtysek, Survey of functional food market of baking products in Lower Silesia 65

Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Lody jako żywność funkcjonalna – badania konsumenckie 66

Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Ice cream as a functional food – consumerresearch 79

Monika Wereńska, Naturalne antyutleniacze stosowane do mięsa 80

Monika Wereńska, Natural antioxidants used to meat 91

Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Proceedings from4th Scientific-Technical Conference Science for Practice – „Innovationin an enterprise” 92

Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Sprawozdanez IV Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu Nauka – Praktyce pt. „Innowacyjność w przedsiębiorstwie” 92