"Nauki Inżynierskie i Technologie 1(8)"
Identyfikator Librowy: 66965
Spis treści
Wstęp 8
Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Nowoczesne rozwiązania poprawiające higienę w zakładach mleczarskich. Część 1.Mycie oraz monitoring higieny 10
Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Modern solutions improving hygiene in dairy plants. Part 1. Cleaning and hygienemonitoring 17
Anna Gątarska, Bottled waters as a source of minerals 18
Anna Gątarska, Wody butelkowane jako źródło składników mineralnych 26
Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Świadomość, stan wiedzy oraz częstotliwość spożycia napojów energetyzujących i izotonicznych przez osoby młode, czynnie uprawiające sport 27
Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Awareness, knowledge and frequency of consumption energy drinks and isotonic drinks by the young people, actively training sports 39
Mariusz Sławomir Kubiak, Nowe techniki i technologie a tradycja w procesie wędzenia wyrobów mięsnych 40
Mariusz Sławomir Kubiak, New techniques and technologies vs. tradition in the process of curing meat products 51
Katarzyna Szołtysek, Przegląd rynku funkcjonalnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych na terenie Dolnego Śląska 52
Katarzyna Szołtysek, Survey of functional food market of baking products in Lower Silesia 65
Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Lody jako żywność funkcjonalna – badania konsumenckie 66
Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Ice cream as a functional food – consumerresearch 79
Monika Wereńska, Naturalne antyutleniacze stosowane do mięsa 80
Monika Wereńska, Natural antioxidants used to meat 91
Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Proceedings from4th Scientific-Technical Conference Science for Practice – „Innovationin an enterprise” 92
Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Sprawozdanez IV Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu Nauka – Praktyce pt. „Innowacyjność w przedsiębiorstwie” 92