OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Jakub Husejko, Michalina Radzińska, Marta Podhorecka, Kornelia Kędziora-Kornatowska
Barbara Gryglewska, Jarosław Woroń
Katarzyna Szczerbińska, Grażyna Puto
Agnieszka Gorzkowska, Aleksandra Klimkowicz-Mrowiec
Wiesław Kowalski, Jacek Łukasiewicz, Teresa Aczynovicz, Adam Raczkowski, Marcin Stencel
Jacek Łukasiewicz, Wiesław Kowalski
Mateusz Cybulski, Napoleon Waszkiewicz, Elżbieta Krajewska-Kułak, Kornelia Kędziora-Kornatowska
Marek Żak, Waldemar Brola, Martyna Głuszek-Osuch, Dominik Odrobina, Rafał Zieliński
Katarzyna Wieczorowska-Tobis, Agnieszka Neuman-Podczaska
Dr Renata Zarzycka
Edyta Suliga, Dorota Kozieł, Martyna Głuszek-Osuch, Marek Żak, Stanisław Głuszek
Marek Żak, Waldemar Brola, Dorota Rębak
Barbara Jamróz, Joanna Chmielewska-Walczak, Magdalena Milewska
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności: • Skala marnowania żywności • Konsekwencje marnowania żywności • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania • Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta • Sposoby ograniczania marnowania żywności
Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.