WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Camille Bech, B. J. Hermansson, Chrystelle Leroy, Catrina Curant, SheWolf, Annah M. Viki
Camille Bech, Andrea Hansen, B. J. Hermansson, Malva B., Catrina Curant, Annah Viki M., M. Martinez
Alexandra Södergran, Christina Tempest, Beatrice Nielsen, Julie Jones, Olrik
Alice Hill, Venessa Hart, Nadia Drozd, SheWolf, Alexi Lexi, B. A. Feder, K. O. Thomas
Alicia Luz, Fabien Dumaître, Catrina Curant, Annah Viki M., SheWolf, eses, Anna Kaveto
Chrystelle Leroy, Ewa Maciejczuk, Black Chanterelle, Mila Lipa, Catrina Curant, Annah Viki M., SheWolf
Julie Jones, Roksana Zubrzycka, Catrina Curant, Annah Viki M., rehab-e, Ruth Ross, Sonja Belmont, Victoria Październy
Sarah Skov, Lea Lind, Alexandra Södergran, Veronica Must, Vanessa Salt, Malva B., Cecilie Rosdahl
Erika Svensson, B. J. Hermansson, Elena Lund, Venessa Hart, Nadia Drozd, Catrina Curant, SheWolf
Chrystelle Leroy, Maja Sawicka, Catrina Curant, Annah Viki M., Ruth Ross, Victoria Październy, VER
Erika Svensson, Lisa Vild, B. J. Hermansson, Maja Sawicka, Ewa Maciejczuk, Catrina Curant, Annah Viki M., Jan Wieczorek
Sarah Skov, Alexandra Södergran, Vanessa Salt, Julie Jones, Sandra Norrbin, Nicolas Lemarin
Elena Lund, Mila Lipa, Catrina Curant, Annah Viki M., Ruth Ross, Alessandra Red, Everly Kane
Black Chanterelle, Catrina Curant, Annah Viki M., SheWolf, Ruth Ross, Maja Margasińska, Victoria Październy
B. J. Hermansson, Black Chanterelle, Annah Viki M., SheWolf, Victoria Październy
Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.