WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Catrina Curant, Annah Viki M., SheWolf, Ruth Ross, Alessandra Red, Everly Kane, Malin Frosa
Sarah Skov, Ane-Marie Kjeldberg, Alexandra Södergran, Beatrice Nielsen, Marie Metso, Malva B.
Gabriela Abrasowicz, Magdalena Koch, Leszek Małczak
Alicia Luz, Chrystelle Leroy, Nina Alvén, Annah Viki M., Alexi Lexi, Alessandra Red, Liv Water
Erika Svensson, Ewelina Nawara, Catrina Curant, Annah Viki M., SheWolf, Victoria Październy, Alessandra Red
B. J. Hermansson, Mila Lipa, Nadia Drozd, Catrina Curant, Annah Viki M., SheWolf, Maja Margasińska, Victoria Październy, B. A. Feder, Alessandra Red
Erika Svensson, Nina Nirali, Alice Hill, Camille Bech, Andrea Hansen, Lisa Vild, Elena Lund, Chrystelle Leroy, Ewa Maciejczuk, Nadia Drozd, M. J. Passion, Catrina Curant, Annah Viki M., SheWolf, Alexi Lexi, Victoria Październy, B. A. Feder, Alessandra Red
Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.