OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Witold Kulesza, Jan Kulesza
Wojciech Dajczak, Tomasz Giaro, Franciszek Longchamps De Berier
Marlena Drapalska-Grochowicz
Piotr Grzebyk, Marek Wąsowicz, Tomasz Królasik, Michał Sadłowski, Zbigniew Cywiński, Mateusz Pilch, Krzysztof J. Kaleta, Ryszard Piotrowski, Sławomir Żółtek, Valeri Vachev, Michał Królikowski, Marcin Olechowski, Sławomir Adamczyk, Sławomir Lewandowski, Krzysztof Koźmiński, Mateusz Ciechomski, Cezary Błaszczyk, Aleksander Gubrynowicz, Jowanka Jakubek-Lalik, Maria Supera-Markowska, Adam Szafrański, Paweł Wojciechowski, Karolina Wojciechowska
Marek Zirk-Sadowski
Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.