OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Christopher Govender-Kubiec, Ewelina Małko
Lidia Bartoszewska, Krystyna Majewska, Przemysław Matras
Elżbieta Dróżdż-Kubicka, Beata Janina Olejnik, Anna Baranowska, Elżbieta Krajewska-Kułak
Grażyna Wiraszka, Renata Stępień, Dorota Kozieł, Edyta Naszydłowska
Małgorzata Lesińska-Sawicka
Katarzyna Szczerbińska, Grażyna Puto
Sabina Dyszy, Marta Kotomska, Tomasz Hrapkowicz, Marcin Maruszewski
Krystyna de Walden-Gałuszko, Anna Kaptacz, Izabela Kaptacz
Mariola Pietrzak, Beata Ostrzycka, Zofia Sienkiewicz
Małgorzata Dziechciaż
Matylda Jurewicz, Ewa Kleszczewska, Krzysztof Gibas, Jolanta Gładczuk, Ewa Krzynowek, Zbysław W. Grajek, Stanisław Malec, Sławomir Prokopiuk, Jarosław Kuczyński, Małgorzata Andryszczyk, Emilia Harasim-Piszczatowska, Andrzej Sęk, Daniel Dziekoński, Dawid Harasim, Arleta Beata Jurczykowska, Grażyna Kruszniewska
Latos Maciej, Natalia Sak-Dankosky, Konrad Baumgart, Bartosz Sadownik
Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.