OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Emilia Żuchowska - Kotlarz, Małgorzata Kozłowska, Martyna Mostowska
Zbigniew Sobisz, Mariola Truchan, Zbigniew Osadowski
Łukasz Jarosław Kozar, Małgorzata Matusiak
Joanna Stefańczyk, Barbara Gołębiewska, Janusz Majewski
Michał Krzykawski, Jerzy Hausner, Aleksander Jakimowicz, Zenon Foltynowicz, Edwin Bendyk, Maciej Grodzicki, Alicja Boryń, Joanna Kulczycka, Michal Możdżeń, Wojciech Paprocki, Magdalena Wojnarowska, Andrzej Kassenberg, Jan Oleszczuk-Zygmuntowski, Ivar Ekeland, Jan Popczyk, Wojciech Stanek, Bożena Ryszawska
Wojciech Trempała, Barbara Panciszko-Szweda
Magdalena Golińska- Konecko
Peter H. Raven, Susan E. Eichhorn, Ray F. Evert
Na przełomie XX i XXI wieku ujawniła się tematyka uzależnień. Ukształtowanie poglądu przedstawiającego alkoholizm jako chorobę, wywołało szereg dyskusji w świecie nauki. Okazało się, że uzależnienie od alkoholu wymaga leczenia, a więc poszukiwania takich metod, które okażą się na tym polu najbardziej skuteczne. Poznanie oddziaływania alkoholu etylowego, między innymi na przemiany metaboliczne kwasów tłuszczowych, triacylogliceroli i cholesterolu może mieć praktyczne znaczenie w medycynie, zwłaszcza w dobie narastających problemów dotyczących zaburzeń gospodarki lipidowej. Autorzy przeanalizowali zmiany poziomu lipidów w wybranych organach zwierząt o niskiej i wysokiej analgezji wystawionych na oddziaływanie różnych dawek alkoholu etylowego. Książka przeznaczona jest dla studentów, doktorantów i osób zainteresowanych problematyką biologiczną
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.