OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Joanna Kaźmierczak, Dorota Michalska-Hejduk
Michał Bronikowski, Ireneusz Cichy, Michał Klichowski, Agnieszka Kruszwicka, Sara Wawrzyniak, Andrzej Rokita
Hanna Mizgajska-Wiktor, Wojciech Jarosz, Renata Fogt-Wyrwas
Anna Grabińska-Łoniewska, Bożena Słomczyńska, Anna Rutkowska-Narożniak, Maria Łebkowska, Tomasz Słomczyński, Ewa Zborowska
Janusz Fyda, Adam Drzewicki
Maria Kaczmarek, Napoleon Wolański
Włodzimierz Serafiński, Małgorzata Strzelec, Mariola Krodkiewska
Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano implikacje ekonomiczne i środowiskowe strat i marnowania żywności oraz rozwiązania prawne mające zapobiegać marnowaniu żywności. Z kolei w trzecim odniesiono się do postaw konsumentów, społecznych kosztów marnowania żywności oraz działalności organizacji pozarządowych w tym zakresie. To kompleksowe podejście umożliwia wieloaspektowe rozpracowanie tematu, tak że każdy z ocenianych rozdziałów mógłby stanowić wyodrębnioną całość, przy czym każdy z nich dotyczy i jest ściśle powiązany z ogólną tematyką opracowania.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.