OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Marcin Cichosz, Urszula Kiełkowska, Marzanna Kurzawa
Antoni Banaś, Katarzyna Jasienicka-Gazarkiewicz, Kamil Demski
Dr Renata Zarzycka
Izabela Bartkowska
Anna Grabińska-Łoniewska, Bożena Słomczyńska, Anna Rutkowska-Narożniak, Maria Łebkowska, Tomasz Słomczyński, Ewa Zborowska
Janusz Fyda, Adam Drzewicki
Daniela Gwiazdowska, Alina Piotraszewska-Pająk, Marta Ligaj, Marian Filipiak
Tomasz Jagielski, Izabela Wyszomirska
Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Monografia prof. Izabeli Steinki „Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności” jest obszernym materiałem skierowanym do szerokiego grona odbiorców, nie tylko studentów, czy słuchaczy studiów podyplomowych, ale również praktyków zajmujących się ryzykiem narażenia zdrowia konsumentów. Autorka rzetelnie naświetla zagadnienia związane z oceną częstotliwości występowania, identyfikacją oraz przeżywalnością Staphylococcus aureus, Staphylococcus sp. i szczepów antybiotykoopornych w produktach pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Na uwagę zasługuje aspekt dotyczący identyfikacji kodujących czynników wirulencji i antybiotykooporności gronkowców oraz próba wyznaczenia wskaźnika bezpieczeństwa konsumentów środków spożywczych.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.