OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Peter H. Raven, Susan E. Eichhorn, Ray F. Evert
Peter H. Raven, Susan E. Eichhorn, Ray F. Evert
Praca Zbiorowa Pod Redakcją Beaty Kuczyńskiej
Dobrochna Ossowska-Salamonowicz, Monika Giżyńska
Paweł Greń, Dariusz Kosmala, Jacek Kosmala, Waldemar Śledzik
Kamil Artur Majewski
Uniwersytet Warmińsko- Mazurski
Uniwesytet Warmińsko- Mazurski
Izabela Bartkowska
Anna Grabińska-Łoniewska, Bożena Słomczyńska, Anna Rutkowska-Narożniak, Maria Łebkowska, Tomasz Słomczyński, Ewa Zborowska
Janusz Fyda, Adam Drzewicki
Stryjska Aleksandra
Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami prawidłowego żywienia i ich znaczeniem w utrzymaniu zdrowia, zaburzeniami odżywiania oraz ich konsekwencjami psychospołecznymi), jak i z higieną osobistą oraz przygotowywaniem posiłków, wpływem produkcji żywności na środowisko, koniecznością zmniejszenia skali marnowania żywności. W monografii poruszone są też kwestie dotyczące metod dydaktycznych i sposobów dochodzenia do kompetencji żywieniowych. Ponadto publikacja jest częścią programu edukacji żywieniowej uczniów szkół podstawowych w klasach I–VI pn. Junior-Edu-Żywienie (JEŻ).
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.