OSTATNIO PRZEGLĄDANE PRZEZ CIEBIE
WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Brigitte Schniggenfittig, Jörg Wagner, Violetta Frankowska, Miłosz Woźniak
Ewa Biłas-Pleszak, Marcin Maciołek, Katarzyna Sujkowska-Sobisz, Jaśmina Śmiech, Jolanta Tambor, Kinga Wąsińska
Anna Barańska-Szmitko, Anita Filipczak-Białkowska
Maria Paula Malinowski Rubio
Magdalena Baer, Izabela Lis-Wielgosz, Ewa Szperlik
Ze względu na – z jednej strony – powszechność i niezwykłą żywotność tematu kulinariów tak w języku, jak i w kulturze, ale też potrzebę jego aktualizacji, z drugiej zaś – na zauważalne braki w prowadzonych badaniach, głównie w zakresie kwestii szczegółowych, dotyczących kulinariów, raz jeszcze w niniejszym, dziewiątym już, tomie z cyklu Miasto – przestrzeń zróżnicowana językowo, kulturowo i społecznie pt. Kulinaria w językowo-kulturowym obrazie miasta i wsi podjęto tę tematykę, w sposób oczywisty i naturalny wpisującą się w przestrzeń zarówno miasta, jak i wsi. Prezentowany tom w jakimś stopniu rewiduje, ale i kontynuuje, dotychczasowe ustalenia dotyczące kulinariów, przynosi nowe spojrzenie na zagadnienia już znane, wypełnia lukę w prowadzonych dotąd badaniach.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.